Somatiek

Het begrip somatisatie staat voor een bekend verschijnsel: psychische problemen die niet worden opgelost leiden tot lichamelijke klachten als hoofdpijn, spierpijn en maagklachten.

Migratie en veranderingen in cultuur, leefomgeving of in sociale verbanden (familie, vrienden, werk), kunnen de oorzaak zijn van ernstige psychische klachten. Als deze psychische problemen niet worden opgelost, kunnen zij op hun beurt weer leiden tot uiteenlopende lichamelijke klachten.
Helaas komt het nog regelmatig voor dat een arts uw klachten niet goed begrijpt door bijvoorbeeld cultuurverschillen of een taalbarrière. Dan kan het helaas gebeuren dat u niet de zorg krijgt die u nodig heeft.

i-psy begrijpt dat ingrijpende veranderingen in uw leven lichamelijke en psychische gevolgen kunnen hebben. Voor ons is dat meer dan voldoende reden om uw lichamelijke klachten altijd serieus te nemen en er, indien nodig, ook onderzoek naar te doen. Vervolgens zoeken we samen met u naar een oplossing die aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Aanmelden i-psy

Wilt u zich bij i-psy laten behandelen?
Meld u zich dan hier aan.

Aanmelden bij i-psy »